• Menu
  • Menu

Over ons

Hallo! Wij zijn Giel en Marleen Faassen-Gielen en zijn van plan vanaf zomer 2021 de wereld te gaan verkennen met onze zeilboot Alani. Een jarenlang gekoesterde droom gaat werkelijkheid worden!

In 2009 kochten we onze eerste zeilboot, een Wing 6.8, voorzien van de toepasselijke naam White Wing. Met deze boot hebben we heel wat uren op de Limburgse Maas en Maasplassen bij Asselt en Roermond doorgebracht. We ontdekten met onze Wing het ultieme gevoel van vrijheid want dat is wat zeilen met je doet.

In 2018 besloten we de toekomst en onze wens ooit langere zeilreizen te maken dichterbij te halen en werden verliefd op een Compromis C36. Deze boot hebben we hernoemd en gaven haar de oer-Limburgse naam Sjeng. Vanuit onze nieuwe thuishaven in Lelystad hebben we mooie tochten met Sjeng gemaakt over het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en Noordzee. En dat smaakte naar meer! De plannen voor het maken van een wereldreis kregen een definitieve en aanzienlijke plek in onze gedachten.

We zouden het rigoureus gaan aanpakken. Huis verkopen, bouwbedrijf beëindigen, baan opzeggen, alles kwam aan bod en overal moest een beslissing over worden genomen.

Een heel belangrijk onderdeel van de voorbereiding was ook meteen een moeilijke, ‘thuisblijvers’ informeren over onze plannen. Kyro, Troy en onze ouders stonden daarbij op nummer 1. Dubbele gevoelens voor iedereen maar de weegschaal helt toch het meest over naar ‘als je de kans krijgt, maak je dromen dan waar’. 

Over het bezitten van een ‘vertrekkersboot’ moest ook een beslissing worden genomen. Want hoe blij we ook waren met onze Sjeng, als toekomstig ‘thuis’ en voor een wereldreis was ze toch wat aan de krappe kant. Sjeng was uitermate geschikt voor weekenden en vakanties maar nu moesten we plek hebben voor ons hele hebben en houwen. Onze zoektocht naar leef- en opbergruimte en stahoogte voor Giel leidde ons naar een Contest 48CS.

In september 2020 maakten we op Sicilië kennis met Alani (toen nog Goldcrest). Al snel hakten we de knoop door, dit werd onze nieuwe boot waar we onze avonturen mee wilden gaan beleven!

Het plan is om einde zomer 2021 te vertrekken. Afhankelijk van de Covid-19 beperkingen op dat moment willen we eerst graag naar zuidwest Engeland om de omgeving maar zeker ook de oud-eigenaren van onze boot te bezoeken. We hebben hen op Sicilië leren kennen en er een erg leuk contact aan overgehouden.

Daarna hopelijk winter 2021/2022 doorbrengen in Spanje/Portugal, 2022 in de Middellandse Zee en dan -afhankelijk hoe alles gaat en bevalt- eind 2022 oversteken naar de Cariben.