• Menu
  • Menu

Zaterdag 14 augustus 2021: trossen los!

We zijn vertrokken!

Sinds ons vorige bericht zijn er weer wat weken verstreken van klussen, test- en oefentochten, laatste regeldingen en gezelligheid met bezoekers aan boord. 

Om echt alle nieuwigheden aan boord te kunnen testen, hebben we in juli een rondje gemaakt waarin we alles konden gebruiken. Vanuit Lelystad op naar de Markerwadden waar we een nacht voor anker hebben gelegen.

Alani voor anker bij de Markerwadden

De volgende dag zijn we naar Amsterdam gevaren waar nèt voor de Schellingwouderbrug de motor oververhit raakte…ai. De wind stond gelukkig heel goed waardoor we zonder motor maar wel onder zeil tegen het remmingswerk konden ‘landen’. Daar zijn we -gewapend met hoofdlamp- de motorruimte ingedoken en konden het koelwaterprobleem gelukkig zelf oplossen. Check, en weer door.

Geen handige maar wel een mooie plek om een motorprobleem op te lossen

Na een dagje Amsterdam (het Anne Frankhuis stond al heel lang op Marleens verlanglijst en is in coronatijd zonder toeristenmassa’s en lange wachtrijen heerlijk rustig te bezoeken), zijn we de volgende ochtend vertrokken voor een nacht doorvaren. Vanuit centrum Amsterdam over het Noordzeekanaal via de zeesluis bij IJmuiden de Noordzee op. Tegen de avond waren we ter hoogte van Den Helder toen de wind helemaal wegviel. Helaas de motor maar weer aan maar een volle sterrenhemel maakte veel goed. De volgende ochtend liepen we om 6.00 uur de haven van Vlieland binnen waar -op een paar vroege vogels na- nog volledige rust heerste. Toch maar even een paar uurtjes voor anker gelegen voordat we alsnog een plek vonden in de drukke haven van Vlieland.

Via Hindeloopen zijn we vervolgens naar Tuned in Enkhuizen gevaren waar bijna al onze lijnen zijn vervangen. Al met al een drukke week waarin we weer ontzettend veel hebben gedaan en geleerd. 

Geen steiger maar een dinghy (bijboot) om een werkplek te bereiken

In Lelystad werkten we de kluslijst verder af, tussendoor kregen we op verschillende plaatsen veel bezoek wat voor een hoop gezelligheid zorgde en zo kwam langzaam het vertrek dichterbij.

Troy probeert de dinghy uit: goedgekeurd!
Ciska kwam logeren in Amsterdam

Met Jeu en Til aan een heerlijke visschotel op Urk
Onderweg naar Medemblik repareert Jan een weersstationnetje
Mia houdt dapper stand
De zonsondergangen in Lelystad zijn prachtig
Op het IJsselmeer zie je de bui wel hangen!

En dan is er opeens ‘de laatste week’. We zijn er klaar voor en het is de hoogste tijd om te gaan. De laatste week blijven we in Lelystad zodat we ‘s ochtends de laatste dingetjes kunnen regelen en ‘s middags af kunnen spreken met bezoek. Lastig en dubbel hoor, dat afscheid nemen terwijl je ook ontzettend veel zin in het avontuur hebt!

Op zaterdag 14 augustus is het dan eindelijk zover, de trossen gaan los. Zo lief dat we door zoveel mensen worden uitgezwaaid! Het grote avontuur gaat nu echt beginnen!

Dag thuishaven, hallo avontuur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *